Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020

Στο φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου

Periptera Δευτέρα, 03/08/2020
392 0

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους διοργανώνει μια πληθώρα εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες, αστρονομικές παρατηρήσεις, χωροθεατρικά δρώμενα, απαγγελίες ποιητικών κειμένων, ειδικές προβολές, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις για το σημερινό βράδυ, κάτω από την πανσέληνο. Σε 37 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις μας περιμένουν, ενώ 40 ακόμη χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό.

Ως θέμα της αφίσας για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ,επιλέχθηκαν οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Το 2019, οι επισκέπτες σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την χώρα για τις εκδηλώσεις της πανσελήνου ξεπέρασαν τους 60.000 . Φέτος, οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Δείτε τον πίνακα με τους χώρους των εκδηλώσεων και με όσους θα παραμείνουν ανοικτοί: 
https://www.culturenow.gr/wp-content/uploads/2020/07/aygoystiatiki-panselinos-2020_programma.pdf

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Τελευταίο Τεύχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Banner - 1
Banner - 2

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ