Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Όμορφη αλλά φαρμακερή – Αντιμετωπίστε τη!

Periptera Παρασκευή, 17/07/2020
418 0

Το τσίμπημα μιας μέδουσας σπάνια προκαλεί σοβαρά προβλήματα και μόνο σε ορισμένα ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα. Τα συμπτώματα που μπορεί να παρατηρηθούν ανάλογα πόσο βαριά είναι η περίπτωση, είναι τα εξής:
• Αίσθηση έντονου καψίματος και κοκκίνισμα του δέρματος
• Ναυτία
• Πτώση πίεσης
• Ταχυκαρδία
• Κεφαλαλγία
• Εμετός
• Διάρροια
• Δύσπνοια.

Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει μέδουσα μην πανικοβληθείτε!

        1.Ξεπλύνετε την περιοχή του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό όχι γλυκό νερό γιατί η αλλαγή του pH μπορεί να απελευθερώσει επιπλέον δηλητήριο από τα κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα και απομακρύνετε τα τυχόν κολλημένα στο σώμα σας πλοκάμια. Ποτέ με γυμνά χέρια αλλά με κάποιο τσιμπιδάκι διότι αυτό θα οδηγήσει σε κόλλημα των πλοκαμιών στα χέρια και μεταφορά του ερεθισμού εκεί επίσης στο τραύμα μπορεί να μπει αφρός ξυρίσματος και με την άκρη ενός μαχαιριού, με ένα ξυράφι ή με πιστωτική κάρτα να αφαιρεθούν όλα τα εναπομείναντα κνιδοκύτταρα.
        2 .Δεν πιέζουμε το σημείο του σώματος που δέχτηκε την επίθεση διότι έτσι θα αυξήσουμε την ευαισθησία του δέρματος μας,
        3. Αν έχετε ξίδι αραιώστε το με νερό ένα προς δύο και κάνετε κομπρέσες με το διάλυμα αυτό ή εναλλακτικά χρησιμοποιήσετε διάλυμα σόδας με οδοντόπαστα ή ακόμη και COCA-COLA Επάνω από την κομπρέσα με το ξύδι ή τη σόδα, βάλτε παγάκια τυλιγμένα σε πετσέτα. Αυτό περιορίζει τα τοπικά φαινόμενα 
        4. Για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα και το τσούξιμο αλείψτε την πάσχουσα περιοχή με κορτιζονούχο κρέμα η οποία θα περιορίσει την τοπική φλεγμονή και θα ανακουφίσει γρήγορα από το τσούξιμο και την φαγούρα. Αν δεν υπάρχει τέτοια κρέμα, χρησιμοποιείστε κομπρέσες με ξιδόνερο (1 μέρος ξίδι και 3 νερό), ή υγρή αμμωνία. Βοηθά επίσης το κρασί, αλλά και η κόκα-κόλα. 
         5. Πάρτε κάποιο αντιισταμινικό χάπι για να αντιμετωπίσετε ουσιαστικότερα τα συμπτώματα ιδίως αν η έκταση του προσβληθέντος σημείου είναι μεγάλη .
         6. Αν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν μετά την εφαρμογή των τοπικών μέτρων, μπορεί να χρειασθεί κάποια ένεση κορτιζόνης.

         7.Τέλος αν κάποιος πάθει αναφυλακτικό σοκ πρέπει το συντομότερο να οδηγηθεί σε γιατρό .

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Τελευταίο Τεύχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Banner - 1
Banner - 2

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ