Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Οι πρώτες αντιδράσεις της Τουρκίας

Periptera Παρασκευή, 07/08/2020
460 0

Μετά τις δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, αμέσως μετά την υπογραφή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας :  «Δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού συνόρων που ανακοινώθηκε πως υπεγράφη σήμερα. Αυτή η άποψή μας θα γίνει και στο μέτωπο και στο τραπέζι» έρχονται και οι δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγιά Σοφιά, είπε :

«Η συμφωνία Ελλάδας -Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ δεν έχει καμία αξία. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με την Λιβύη με αποφασιστικότητα . Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίζουμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης. Ειδικά στις ναυτιλιακές δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους»
«Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις για να κάνουμε την δουλειά της ευκολότερη. Της είπα, αν εμπιστεύεσαι τους Έλληνες, θα σταματήσουμε για μερικές  εβδομάδες. Αλλά εγώ δεν τους εμπιστεύομαι. Θα δεις ότι δεν θα κρατήσουν τις υποσχέσεις τους»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Τελευταίο Τεύχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Banner - 1
Banner - 2

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ